Sviestmaižu uzkodu kūka

Video recepte

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

350g svaigais siers
250g krējums

400g "Raženā sēklu maize" (apm. 1,5 kukulītis) LIEPKALNI
125g bekons
3 sīpoli
100g kūpināts šķiņķis šķēlēs
3-4 marinēti gurķi
2 ēd.k. mārrutki
svaigs gurķis un saujā salātlapu dekorēšanai
dilles
sāls, cukurs⠀

Pagatavošana:

 

1. Svaigo sieru sajauc ar krējumu, pievieno mārrutkus, sasmalcinātas dilles, pēc garšas sāli.

2. Bekonu sagriež mazākos gabalos. Sīpolu sagriež šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno mazliet cukura (apm. 1/3 tējk.), bekonu un cep visu kopā vēl minūtes 10.

3. Maizes šķēles sagriež uz pusēm, lai būtu vieglāk kārtot kūku formā. Formā ar noņemamām malām ieklāj pirmo slāni ar maizi. To apsmērē ar svaigā siera masu un pārliek sīpolus ar bekonu. Izlīdzina un apsedz ar otru maizes kārtu. Šo maizes kārtu arī apsmērē ar svaigā siera masu, pa virsu kārto šķiņķa šķēles un marinētos gurķus. Tad apsedz ar vēl vienu maizes kārtu un apsmērē to pa virsu ar siera masu. Formu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz nakti.

4. Nākamajā dienā noņem bortus un malas apsmērē ar atlikušo siera masu. Kūku izdekorē ar svaigām salātu lapām un gurķu strēmelēm.